- Pracą Oddziału kieruje kierownik/z-ca kierownika. Poza godzinami pracy oraz w dni wolne osobą odpowiedzialną za Oddział‚ jest lekarz dyżurny.
- Informacji o stanie zdrowia pacjenta, pacjentowi, jego przedstawicielowi ustawowemu i/lub osobie wskazanej przez pacjenta lub jego przedstawiciela ustawowego, udziela lekarz prowadzący, kierownik Oddziału/z-ca kierownika Oddziału lub lekarz dyżurny.
- Informacje o pacjentach nie mogą być udzielane telefonicznie.
- Każdy pacjent jest odpowiedzialny za sprzęt i inne rzeczy powierzone mu na okres pobytu w Instytucie.
- W Instytucie obowiązuje zakaz wchodzenia na teren szpitala w stanie nietrzeźwym, wnoszenia i spożywania alkoholu, palenia papierosów, przyjmowania środków odurzających.
- Personel nie ponosi odpowiedzialności za rzeczy wartościowe i pieniądze pozostawiane przy pacjentach i nie przekazane do depozytu Instytutu. W sytuacjach wyjątkowych pacjent może przekazać rzeczy wartościowe na przechowanie pielęgniarce oddziałowej.
- Ze względu na specyfikę Oddziału pacjent może posiadać wyłącznie osobiste przybory toaletowe.
- Nie ma możliwości przechowywania produktów żywnościowych w szafkach pacjentów. Pacjent może posiadać płyny w łącznej objętości nie przekraczającej 1,5 l.
- Przebywając w Oddziale pacjent nie może przyjmować żadnych leków, odżywek, posiłków itp. bez wiedzy i zgody lekarza.
- Plan działania na rzecz poprawy zapewniania dostępności osobom ze szczególnymi potrzebami na lata 2023-2025
- Ankieta Przychodnia
- Ankieta Szpital
- Badania w Instytucie
- Informacja dla osób, które maja problemy z komunikowaniem się
- Informacja o wpływie działalności wykonywanej przez jednostkę organizacyjną na zdrowie ludzi i na środowisko
- Informacje o badaniach
- Inne informacje
- Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych
- Ogłoszenie o brakowaniu (zniszczeniu) dokumentacji medycznej
- Ogłoszenie o brakowaniu dokumentacji
- Prawa Pacjenta
- Regulamin odwiedzin w Klinikach/Oddziałach
- Regulamin odwiedzin w OAiIT
- W Przychodni
- W Szpitalu
- Wykaz aktualnie stosowanych diet w Instytucie Gruźlicy i Chorób Płuc w Warszawie
- Zasady bezpieczeństwa epidemicznego